Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2429
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4592
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1705
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2429
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4592
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1705
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Składniki
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Do ubitej piany dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej i wszystkie żółtka. Wszystko dokładnie wymieszać.
Ciasto podzielić na 4 części.
- do 1 części dodać łyżkę kakao- do 2 części dodać 1 kisiel wiśniowy- do 3 części dodać 1 budyń waniliowy- do 4 części dodać 3 łyżki suchego maku
ciasto lać po 3 łyżki na środek blachy na zmianę w to samo miejsce. Piec około 30-35min. Gdy wystygnie przeciąć na pół.
KREM Mleko ubić na sztywno ze śnieżkami i dodać zimną tężejącą galaretkę. Można też dodać galaretkę pokrojoną w kostkę.
Gdy masa zacznie gęstnieć posmarować ciasto i przykryć drugim ciastem na wierzch posypać cukrem pudrem lub jeśli jest jeszcze krem to kremem i udekorować tartą czekoladą.