Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, małe pączusie, który bardzo szybko znikają podane do kawki ;)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4046
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11138
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6386
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5422
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13371
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5132
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4046
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11138
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6386
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5422
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13371
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5132
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zalać częścią wody i wsypać tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na kwadrans. Następnie dodać resztę mąki i wody, stopione masło i sól. Wyrobić ciasto drożdżowe i odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 min. W rondelku rozgrzać olej i nabierać łyżką ciasto, smażyć na złoty kolor z obu stron.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Wodę z cukrem gotować przez ok. 15-20 min. Następnie pączki zanurzać w syropie i obtaczać z zmielonych orzechach (powinny być pistacjowe, ale ja użyłam włoskich).
Mimo, że są naprawdę bardzo słodkie, to pomysł na dodatek do kawy idealny! Smacznego!