Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, małe pączusie, który bardzo szybko znikają podane do kawki ;)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 496
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 177
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 175
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 496
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 177
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 175
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zalać częścią wody i wsypać tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na kwadrans. Następnie dodać resztę mąki i wody, stopione masło i sól. Wyrobić ciasto drożdżowe i odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 min. W rondelku rozgrzać olej i nabierać łyżką ciasto, smażyć na złoty kolor z obu stron.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Wodę z cukrem gotować przez ok. 15-20 min. Następnie pączki zanurzać w syropie i obtaczać z zmielonych orzechach (powinny być pistacjowe, ale ja użyłam włoskich).
Mimo, że są naprawdę bardzo słodkie, to pomysł na dodatek do kawy idealny! Smacznego!