Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, małe pączusie, który bardzo szybko znikają podane do kawki ;)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zalać częścią wody i wsypać tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na kwadrans. Następnie dodać resztę mąki i wody, stopione masło i sól. Wyrobić ciasto drożdżowe i odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 min. W rondelku rozgrzać olej i nabierać łyżką ciasto, smażyć na złoty kolor z obu stron.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Wodę z cukrem gotować przez ok. 15-20 min. Następnie pączki zanurzać w syropie i obtaczać z zmielonych orzechach (powinny być pistacjowe, ale ja użyłam włoskich).
Mimo, że są naprawdę bardzo słodkie, to pomysł na dodatek do kawy idealny! Smacznego!