Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ucierane ciasto z truskawkami i migdałami - bardzo smaczne, wilgotne, owocowe. Robi się go w miarę szybko. Pyszne na deser lub słodką przekąskę do pracy czy szkoły. Ciasto upiekłam w tortownicy o średnicy 23 cm.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Składniki
Oba rodzaje mąki połączyć razem z proszkiem do pieczenia i przesiać
Następnie dodawać po jednym jajku miksując, aż masa jajeczna połączy się z jajkiem. Przy trzecim jajku dodać tez 2 łyżki mąki. Wymieszać i dodać ostatnie jajko. Zmiksować
Dodawać partiami mąkę cały czas miksując( na niższych obrotach )
Ciasto przełożyć do tortownicy ( śr 23 cm ), której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Wierzch ciasta wyrównać i ułożyć na nim umyte, odsączone truskawki ( większe można przekroić na pół )
Posypać migdałami Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec na niższym poziomie na ustawieniu góra - dół ok 1 godziny