Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiele roboty za to duża blacha (25/36 cm) pysznego sernika, który szybko znika ze stołu.
Czy zrobienie pysznego sosu do sałatki jest trudne? Nic z tych rzeczy! Dziś z...
Odsłon: 467
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 25992
Czy zrobienie pysznego sosu do sałatki jest trudne? Nic z tych rzeczy! Dziś z...
Odsłon: 467
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 25992
Składniki
Składniki na ciasto rozdrobnić w malakserze na "mokry żwirek. Można to też zrobić w palcach , jeśli nie mamy malaksera. 3/4 ciasta rozsypać na dno dużej blach o wymiarach 25/36 cm.Lekko docisnąć. Resztę odłożyć do posypania wierzchu. Miękkie masło utrzeć mikserem z cukrem i żółtkami. Wciąż ucierając dodawać po łyżce sera. Następnie ubitą pianę z białek na przemian z ubitą osobno śmietaną. Wyłączyć mikser i delikatnie wmieszać bakalie oraz sok i skórkę z cytryny.Na końcu wsypać proszek budyniowy i kaszę.Całość dokładnie wymieszać. Wyłożyć na surowy spód ciasta. Wyrównać i posypać resztą ciasta. Piec 1 godzinę i 15 minut w tem. 175 stopni. Po 40 minutach pieczenia sernik nakryć papierem do pieczenia. Wyłączyć piekarniki, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do wystudzenia. Dzięki temu-nie opadnie. Można oprószyć cukrem pudrem lub oblać czekoladą.