Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od znajomej i od razu wszyscy pokochali ten placuszek:) Jest orzeźwiający w smaku, ale swój ładunek kaloryczny posiada hehehe.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 141
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 141
Składniki
Biszkopt kroimy na 2 części tak by móc go przełożyć masą.Ubijamy kremówkę na sztywno, dodajemy 3 łyżki cukru pudru i miksujemy.Następnie dodajemy sypkie śnieżki i ubijamy.Po ubiciu dodajemy po łyżce serek i dokładnie miksujemy.Gdy mamy gotową masę dodajemy galaretki cytrynowe jak wspomniałam wcześniej rozrobione w 2,5 szklanki wody i już lekko tężejące.Szybko wszystko miksujemy i wylewamy na biszkopt po czy przykrywamy drugim.
Na patelni rozpuszczamy masło z 2 łyżkami cukru pudru i dodajemy wiórki kokosowe. Smażymy na złoty kolor pilnując by się za mocno nie przypiekły bo będą gorzkawe.
Wierzch placka smarujemy dżemem brzoskwiniowym(lub morelowym).Na dżem wykładamy smażone lekko wystudzone wiórki kokosowe.Placuszek najlepiej "przenocować" w lodówce.Smacznego!