Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wafel orzechowy z bajerem"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
50 min • Porcja 315 kcal • Koszt porcji ok. 1,40 zł • Przepis na 20 porcji
Białka ubijam, stopniowo dodając cukier. Mieszam z orzechami, miodem, bułką i mąką. Ciasto wylewam na blachę wyłożoną papierem. Piekę ok. 30 minut w 170°C.
Żółtka ubijam z cukrem na parze. Dodaję rozpuszczoną czekoladę. Studzę, ciągle mieszając. Masło ucieram z ubitymi żółtkami, na końcu dodając spirytus.
Andrut docinam na wielkość placka i smaruję masą, przykrywam go plackiem. Na placek wykładam masę, wciskam w nią biszkopty, wykładam resztę masy i przykrywam andrutem. Mocno dociskam.
<strong>Teresa Bieniasz z Maćkówki</strong>Źródło: Kobieta i życie