Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle z mlekiem w proszku to fantastyczny i niezwykle prosty do zrobienia deser. Smakują każdemu, można je przygotować na każdą okazję
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 315
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15065
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3027
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 315
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15065
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3027
Składniki
Do rondelka wlewamy pół szklanki mleka. Lekko je podgrzewamy i dodajemy masło, a także cukier i trzy płaskie łyżki kakao. Cały czas mieszając, doprowadzamy do połączenia wszystkich składników w jednolity płyn. A następnie nieco zwiększając moc palnika, doprowadzamy nasze słodkie mleko kakaowe do wrzenia. Po czym zdejmujemy rondelek z palnika. Gdy przygotowane mleko ostygnie, dodajemy mleko w proszku. Łyżka po łyżce, cały czas miksując całość na niskich obrotach miksera. Pod koniec miksowania powinniśmy otrzymać bardzo gęstą, jednolitą masę – powstałe grudki można rozetrzeć spodem łyżki. Tak powstały krem rozprowadzamy równomiernie po waflach. Przełożone wafle dociskamy. Po około 2 godzinach są gotowe do pokrojenia.