Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle z mlekiem w proszku to fantastyczny i niezwykle prosty do zrobienia deser. Smakują każdemu, można je przygotować na każdą okazję
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5451
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 958
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11892
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5096
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1386
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5451
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 958
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11892
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5096
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1386
Składniki
Do rondelka wlewamy pół szklanki mleka. Lekko je podgrzewamy i dodajemy masło, a także cukier i trzy płaskie łyżki kakao. Cały czas mieszając, doprowadzamy do połączenia wszystkich składników w jednolity płyn. A następnie nieco zwiększając moc palnika, doprowadzamy nasze słodkie mleko kakaowe do wrzenia. Po czym zdejmujemy rondelek z palnika. Gdy przygotowane mleko ostygnie, dodajemy mleko w proszku. Łyżka po łyżce, cały czas miksując całość na niskich obrotach miksera. Pod koniec miksowania powinniśmy otrzymać bardzo gęstą, jednolitą masę – powstałe grudki można rozetrzeć spodem łyżki. Tak powstały krem rozprowadzamy równomiernie po waflach. Przełożone wafle dociskamy. Po około 2 godzinach są gotowe do pokrojenia.