Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle z mlekiem w proszku to fantastyczny i niezwykle prosty do zrobienia deser. Smakują każdemu, można je przygotować na każdą okazję
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16162
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5127
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16162
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5127
Składniki
Do rondelka wlewamy pół szklanki mleka. Lekko je podgrzewamy i dodajemy masło, a także cukier i trzy płaskie łyżki kakao. Cały czas mieszając, doprowadzamy do połączenia wszystkich składników w jednolity płyn. A następnie nieco zwiększając moc palnika, doprowadzamy nasze słodkie mleko kakaowe do wrzenia. Po czym zdejmujemy rondelek z palnika. Gdy przygotowane mleko ostygnie, dodajemy mleko w proszku. Łyżka po łyżce, cały czas miksując całość na niskich obrotach miksera. Pod koniec miksowania powinniśmy otrzymać bardzo gęstą, jednolitą masę – powstałe grudki można rozetrzeć spodem łyżki. Tak powstały krem rozprowadzamy równomiernie po waflach. Przełożone wafle dociskamy. Po około 2 godzinach są gotowe do pokrojenia.