Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do dekorowania babeczek kremem użyłam dużej tylki 2D. Dla uzyskania różowej barwy kremu dodałam niewielką ilość czerwonego barwnika w proszku :)
lekki jak chmurka, łatwy, pyszny i szybki w przygotowaniu -sernik idealny :-)
Odsłon: 92026
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1345
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 93
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4418
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 145
lekki jak chmurka, łatwy, pyszny i szybki w przygotowaniu -sernik idealny :-)
Odsłon: 92026
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1345
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 93
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4418
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 145
Składniki
Przygotowanie babeczek: Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, kakao, aromat, pokrojoną w drobną kosteczkę czekoladę. W drugiej misce mieszamy wszystkie składniki mokre: mleko, rozpuszczone w kąpieli wodnej masło i jajka. Wymieszać. Wlewamy składniki mokre do suchych i mieszamy aż do ich połączenia. Nakładamy gotowe ciasto do foremek wyłożonych papilotkami do około 3/4 ich wysokości. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Przygotowanie kremu: Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej a następnie odstawić na chwilę do przestygnięcia, tak, aby była lekko ciepła. Serek mascarpone mieszamy w misie miksera razem z cukrem pudrem. Następnie stopniowo dodajemy płynną białą czekoladę i miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy. Śmietanę ubijamy, pamiętając aby była dobrze schłodzona. Do masy czekoladowej dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy na wolnych obrotach aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i nakładamy na babeczki. Smacznego!