Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do dekorowania babeczek kremem użyłam dużej tylki 2D. Dla uzyskania różowej barwy kremu dodałam niewielką ilość czerwonego barwnika w proszku :)
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1934
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7416
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2927
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1934
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7416
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2927
Składniki
Przygotowanie babeczek: Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, kakao, aromat, pokrojoną w drobną kosteczkę czekoladę. W drugiej misce mieszamy wszystkie składniki mokre: mleko, rozpuszczone w kąpieli wodnej masło i jajka. Wymieszać. Wlewamy składniki mokre do suchych i mieszamy aż do ich połączenia. Nakładamy gotowe ciasto do foremek wyłożonych papilotkami do około 3/4 ich wysokości. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Przygotowanie kremu: Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej a następnie odstawić na chwilę do przestygnięcia, tak, aby była lekko ciepła. Serek mascarpone mieszamy w misie miksera razem z cukrem pudrem. Następnie stopniowo dodajemy płynną białą czekoladę i miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy. Śmietanę ubijamy, pamiętając aby była dobrze schłodzona. Do masy czekoladowej dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy na wolnych obrotach aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i nakładamy na babeczki. Smacznego!