Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś Dzień Zakochanych święto Walentego nie miałam ochoty na ciasto dlatego zrobiłam gofry, też dobre dlaczego by nie, przecież nie musi być ciasto to tylko tradycja. Po za tym kocha się cały rok a nie tylko 14 - go lutego, takie jest moje zdanie. Inni dostają kwiatki, czekoladki a ja wolę otrzymać dobre słowo od męża i to mi wystarczy.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9300
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9300
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Składniki
Do miski dodać jajka oraz cukier i dokładnie zmiksować na tak zwany kogel - mogel. Następnie dodać obie mąki oraz resztę składników.
Wszystko zmiksować wolnymi obrotami miksera do połączenia się składników. Małą chochlą nalewać ciasto na rozgrzaną gofrownicę i piec około 5 minut ( w zależności od gofrownicy i jej ustawień ).
Upieczone gofry koniecznie studzić na kratce ( może być kratka od piekarnika ), jeśli będą studzone na kratce wtedy są mocno chrupiące. Ostudzone gofry położyć na talerzu, z tego przepisu wyszło mi około 20 gofrów nie dałam rady zliczyć bo rodzinka za szybko je rozchwytywała.
Tak przygotowane gofry podałam z dżemem swojskim truskawkowym, można podać np. z bitą śmietaną czy kto jakie lubi dodatki.