Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, dobre na zimno i na ciepło, w środku same niespodzianki
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 910
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 84
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4154
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 910
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 84
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4154
Składniki
Z ciasta francuskiego powycinać kwadraciki,
Na środku ułożyłam różne kombinacje farszu: jabłuszko pokrojone w koseczkę z rodzynkami, jabłko z czekoladą i sam dżemik. Możliwości jest ogrom, można dać groszkę, morele surowe lub suszone, śliwki, wiśnie co kto ma pod ręką. Owoce świetnie smakują na ciepło w połączeniu z czekoladką... mmmniaaammm
Zwijamy też wg uznania ja zrobiłam rogaliki i paczuszki-sklejam przeciwległe końcówki,
Posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem i do piekarnika aż się zarumieni. ok 10 min
Warto ciasto ponakłówać widelcem wtedy ładniej wyrośnie.
Smacznego