Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto dla smakoszy budyniowych wypieków. Tradycyjna napoleonka urozmaicona kakaowymi herbatnikami.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 707
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 211
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1394
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 707
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 211
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1394
Składniki
Ciasto francuskie wykładamy na blaszkę o wymiarach ok. 25 x 36 cm -pieczemy. Następnie zagotowujemy 4 szklanki mleka z cukrem. Pozostałe mleko miksujemy z jajkami, obiema mąkami i budyniem śmietankowym. Tak przygotowaną masę wlewamy do wrzącego mleka i cały czas mieszamy tak żeby nie powstały grudki. Na blaszce wykładamy herbatniki, połowę jeszcze ciepłego budyniu wylewamy na spód z herbatnikami a na wierzch kładziemy wcześniej upieczone ciasto francuskie na nie wylewamy druga połowę budyniu. Wierzch ciasta zakrywamy herbatnikami. Całość odstawiamy na kilka godzin do schłodzenia. SMACZNEGO!!!!!!