Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, aromatyczne pierniczki które zawsze wychodzą!
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 53
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 17
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1399
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 53
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 17
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1399
Składniki
Podając miary w szklance, chodzi oczywiście o proporcje, bo szklanka szklance nierówna :) Ja użyłam zwykłej szklanki o pojemności 250ml. Wykonanie: Wymieszaj suche składniki. W osobnej miseczce połącz syrop z agawy, przyprawy i olej. Wlej mieszankę do suchych składników i połącz, wyrabiając ciasto. Następnie dodaj wodę. Wyrabiaj krótko, tylko do połączenia się wszystkiego. Zrób kuleczkę z ciasta, dodaj goździki, zawiń w folię i odstaw do lodówki na minimum 45 minut. Rozwałkuj ciasto i wykrój pierniczki, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Po około 7 minutach sprawdź, czy pierniczki są gotowe, bo łatwo się przypalają. Podczas wycinania pierników można zrobić w nich małe witraże - wystarczy wyciąć w nich dziurki (około 1,5x1,5cm) i gdy są wyłożone na blachę, wsypać do dziurek pokruszone cukierki w różnych kolorach. Więcej roślinnych przepisów znajdziecie na mojej stronie: www.reasonablevegan.pl