Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, aromatyczne pierniczki które zawsze wychodzą!
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 290
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2419
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 290
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2419
Składniki
Podając miary w szklance, chodzi oczywiście o proporcje, bo szklanka szklance nierówna :) Ja użyłam zwykłej szklanki o pojemności 250ml. Wykonanie: Wymieszaj suche składniki. W osobnej miseczce połącz syrop z agawy, przyprawy i olej. Wlej mieszankę do suchych składników i połącz, wyrabiając ciasto. Następnie dodaj wodę. Wyrabiaj krótko, tylko do połączenia się wszystkiego. Zrób kuleczkę z ciasta, dodaj goździki, zawiń w folię i odstaw do lodówki na minimum 45 minut. Rozwałkuj ciasto i wykrój pierniczki, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Po około 7 minutach sprawdź, czy pierniczki są gotowe, bo łatwo się przypalają. Podczas wycinania pierników można zrobić w nich małe witraże - wystarczy wyciąć w nich dziurki (około 1,5x1,5cm) i gdy są wyłożone na blachę, wsypać do dziurek pokruszone cukierki w różnych kolorach. Więcej roślinnych przepisów znajdziecie na mojej stronie: www.reasonablevegan.pl