Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, aromatyczne pierniczki które zawsze wychodzą!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Podając miary w szklance, chodzi oczywiście o proporcje, bo szklanka szklance nierówna :) Ja użyłam zwykłej szklanki o pojemności 250ml. Wykonanie: Wymieszaj suche składniki. W osobnej miseczce połącz syrop z agawy, przyprawy i olej. Wlej mieszankę do suchych składników i połącz, wyrabiając ciasto. Następnie dodaj wodę. Wyrabiaj krótko, tylko do połączenia się wszystkiego. Zrób kuleczkę z ciasta, dodaj goździki, zawiń w folię i odstaw do lodówki na minimum 45 minut. Rozwałkuj ciasto i wykrój pierniczki, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Po około 7 minutach sprawdź, czy pierniczki są gotowe, bo łatwo się przypalają. Podczas wycinania pierników można zrobić w nich małe witraże - wystarczy wyciąć w nich dziurki (około 1,5x1,5cm) i gdy są wyłożone na blachę, wsypać do dziurek pokruszone cukierki w różnych kolorach. Więcej roślinnych przepisów znajdziecie na mojej stronie: www.reasonablevegan.pl