Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wielkanocne muffinki"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10405
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3035
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2128
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 824
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10405
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3035
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2128
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 824
Składniki
Mąkę przesiej do miski, wsyp cukier oraz kakao, dodaj proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wbij jajka, wlej 150 ml kremówki, zmiksuj.
Masło rozpuść, przestudź, dodaj do ciasta, jeszcze chwilę miksuj razem. Banany obierz, pokrój na kawałki. Dodaj do przygotowanego ciasta, wymieszaj.
Foremki do muffinek wyłóż papilotkami (ewentualnie posmaruj olejem i wysp bułką tartą).
Przygotowanym ciastem napełnij foremki do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Piecz 15-20 minut. Wyjmij i pozostaw do wystudzenia.
Lukier przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Utrzyj z odrobiną zielonego barwnika spożywczego (w proszku lub w płynie).
Zielony lukier przełóż do rękawa cukierniczego. Wyciśnij na ostudzone muffinki, tworząc trawkę. Umieść w niej ciastka.
Czas (bez pieczenia) ok. 20 min; porcja – 270 kcal, cena 1,50 zł
Trawkę zrobisz też z wiórków kokosowych wymieszanych z barwnikiem.Źródło: Świat kobiety