Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wielkanocne muffinki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13962
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15719
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6378
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13962
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15719
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6378
Składniki
Mąkę przesiej do miski, wsyp cukier oraz kakao, dodaj proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wbij jajka, wlej 150 ml kremówki, zmiksuj.
Masło rozpuść, przestudź, dodaj do ciasta, jeszcze chwilę miksuj razem. Banany obierz, pokrój na kawałki. Dodaj do przygotowanego ciasta, wymieszaj.
Foremki do muffinek wyłóż papilotkami (ewentualnie posmaruj olejem i wysp bułką tartą).
Przygotowanym ciastem napełnij foremki do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Piecz 15-20 minut. Wyjmij i pozostaw do wystudzenia.
Lukier przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Utrzyj z odrobiną zielonego barwnika spożywczego (w proszku lub w płynie).
Zielony lukier przełóż do rękawa cukierniczego. Wyciśnij na ostudzone muffinki, tworząc trawkę. Umieść w niej ciastka.
Czas (bez pieczenia) ok. 20 min; porcja – 270 kcal, cena 1,50 zł
Trawkę zrobisz też z wiórków kokosowych wymieszanych z barwnikiem.Źródło: Świat kobiety