Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno kakaowe i kruche ciasteczka. Idealne na świąteczny stół i koszyczek. Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25808
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2878
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1358
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25808
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2878
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1358
Składniki
14 ciastek w kształcie jajek. Każdy kwiat i listki powinny być dobrze wypłukane i osuszone. Olej kokosowy i margarynę wyjmujemy z lodówki na 10 minut przez robieniem ciastek. Wszystkie składniki miksujemy w robocie na kleisty piasek.
Ciasto przekładamy na blat lekko zagniatamy. Kulkę ciasta kładziemy na rozłożoną przezroczystą folię, lekko rozpłaszczamy dłońmi i zawijamy folią. Odstawiamy na 10-15 minut do lodówki.
Potem, przez folię ciasto delikatnie wałkujemy. Odwijamy folię i formą wykrawamy jajka.
Ciastka delikatnie przenosimy na blaszkę z papierem do pieczenia. Każde smarujemy roztrzepanym białkiem i układamy kwiaty i listki. Ciastka pieczemy 10 minut w 165 C.