Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno kakaowe i kruche ciasteczka. Idealne na świąteczny stół i koszyczek. Polecam.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1132
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1132
Składniki
14 ciastek w kształcie jajek. Każdy kwiat i listki powinny być dobrze wypłukane i osuszone. Olej kokosowy i margarynę wyjmujemy z lodówki na 10 minut przez robieniem ciastek. Wszystkie składniki miksujemy w robocie na kleisty piasek.
Ciasto przekładamy na blat lekko zagniatamy. Kulkę ciasta kładziemy na rozłożoną przezroczystą folię, lekko rozpłaszczamy dłońmi i zawijamy folią. Odstawiamy na 10-15 minut do lodówki.
Potem, przez folię ciasto delikatnie wałkujemy. Odwijamy folię i formą wykrawamy jajka.
Ciastka delikatnie przenosimy na blaszkę z papierem do pieczenia. Każde smarujemy roztrzepanym białkiem i układamy kwiaty i listki. Ciastka pieczemy 10 minut w 165 C.