Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne słodko-kwaśne ciasto ucierane
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3771
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 124
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3771
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 124
Składniki
Masło (margarynę) ucieramy z cukrem mikserem, stopniowo dodajemy jajka. Jak masa będzie puszysta dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wylewamy na blaszkę (u mnie standardowa duża blaszka). Rabarbar pokrojony w kostkę można obsypać cukrem układamy na cieście, truskawki krojone na połówki (jeśli duże można na ćwiartki) układamy gęsto między rabarbarem.
Kruszonka: Roztopione masło wlewamy do zmiesznaej mąki z cukem - jeśli ktoś chce można uperfumować olejkiem do ciasta - zagniatamy kruszonkę i rozsypujemy na wierzch ciasta. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stop. C ok. 40 minut do tzw. suchego patyczka Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Znika błyskawicznie :)