Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne słodko-kwaśne ciasto ucierane
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 158
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1871
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14627
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19684
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 158
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1871
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14627
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19684
Składniki
Masło (margarynę) ucieramy z cukrem mikserem, stopniowo dodajemy jajka. Jak masa będzie puszysta dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wylewamy na blaszkę (u mnie standardowa duża blaszka). Rabarbar pokrojony w kostkę można obsypać cukrem układamy na cieście, truskawki krojone na połówki (jeśli duże można na ćwiartki) układamy gęsto między rabarbarem.
Kruszonka: Roztopione masło wlewamy do zmiesznaej mąki z cukem - jeśli ktoś chce można uperfumować olejkiem do ciasta - zagniatamy kruszonkę i rozsypujemy na wierzch ciasta. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stop. C ok. 40 minut do tzw. suchego patyczka Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Znika błyskawicznie :)