Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne słodko-kwaśne ciasto ucierane
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5684
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9515
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 248
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5684
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9515
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 248
Składniki
Masło (margarynę) ucieramy z cukrem mikserem, stopniowo dodajemy jajka. Jak masa będzie puszysta dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wylewamy na blaszkę (u mnie standardowa duża blaszka). Rabarbar pokrojony w kostkę można obsypać cukrem układamy na cieście, truskawki krojone na połówki (jeśli duże można na ćwiartki) układamy gęsto między rabarbarem.
Kruszonka: Roztopione masło wlewamy do zmiesznaej mąki z cukem - jeśli ktoś chce można uperfumować olejkiem do ciasta - zagniatamy kruszonkę i rozsypujemy na wierzch ciasta. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stop. C ok. 40 minut do tzw. suchego patyczka Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Znika błyskawicznie :)