Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne słodko-kwaśne ciasto ucierane
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19824
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 475
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242709
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19824
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 475
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242709
Składniki
Masło (margarynę) ucieramy z cukrem mikserem, stopniowo dodajemy jajka. Jak masa będzie puszysta dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wylewamy na blaszkę (u mnie standardowa duża blaszka). Rabarbar pokrojony w kostkę można obsypać cukrem układamy na cieście, truskawki krojone na połówki (jeśli duże można na ćwiartki) układamy gęsto między rabarbarem.
Kruszonka: Roztopione masło wlewamy do zmiesznaej mąki z cukem - jeśli ktoś chce można uperfumować olejkiem do ciasta - zagniatamy kruszonkę i rozsypujemy na wierzch ciasta. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stop. C ok. 40 minut do tzw. suchego patyczka Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Znika błyskawicznie :)