Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiśniowe tiramisu z migdałowymi ciasteczkami"
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 549
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 273
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 549
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 273
Składniki
Kawę wymieszaj z 2 łyżkami cukru oraz likierem. Odstaw do wystudzenia. Serek mascarpone połącz z twarogiem i utrzyj na gładko z 8 dag cukru. 10 dag czekolady zetrzyj na tarce o dużych otworach, wrzuć do masy serowej, wymieszaj. Wiśnie przełóż na sitko i zostaw tak, aż ociekną.
Spód formy wyłóż 1/2 ciastek, skrop je 1/2 posłodzonej kawy z likierem i rozsmaruj na nich 1/4 masy serowej. Posyp ją wiśniami (trochę owoców odłóż od dekoracji), 1/4 kremu i resztą ciastek. Skrop je pozostałą kawą, rozsmaruj resztę masy. Deser wstaw do lodówki na 3 godziny.
Pozostałą czekoladę zetrzyj na grube wiórki (np. nożem szczelinowym do obierania warzyw). Gotowe tiramisu udekoruj kakao, wiórkami czekoladowymi i wiśniami.Źródło: Tina