Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne ciasto z gruszkami i powidłami śliwkowymi. Dodatek mascarpone sprawia, że ciasto jest wyjątkowo wilgotne.
Blacha do pieczenia 22x22cm
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 40
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1993
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 40
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1993
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem, aż będą puszyste. Cały czas miksując dodajemy porcjami serek Mascarpone i olej, następnie mąki i proszek do pieczenia. Ciasto wykładamy do blaszki (ja używałam 22x22cm). Na górze układamy wydrążone połówki gruszek (wcześniej obranych). W miejsce wyciętych gniazd nasiennych wkładamy po łyżeczce powideł śliwkowych. Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez 50 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.