Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne ciasto z gruszkami i powidłami śliwkowymi. Dodatek mascarpone sprawia, że ciasto jest wyjątkowo wilgotne.
Blacha do pieczenia 22x22cm
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 549
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41194
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 549
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41194
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem, aż będą puszyste. Cały czas miksując dodajemy porcjami serek Mascarpone i olej, następnie mąki i proszek do pieczenia. Ciasto wykładamy do blaszki (ja używałam 22x22cm). Na górze układamy wydrążone połówki gruszek (wcześniej obranych). W miejsce wyciętych gniazd nasiennych wkładamy po łyżeczce powideł śliwkowych. Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez 50 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.