Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3331
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3331
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Składniki
Ciasto: oddziel białka od żółtek. Żółtka utrzyj z połową cukru, białka ubij z pozostałym cukrem. Połącz obie masy. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiej i wymieszaj. Dodawaj stopniowo do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj. Dodaj wodę. Piecz ok. pół godz. w 180oC.
Schłodzoną śmietanę ubij z cukrem. Ciasto przekrój, nasącz obie części ponczem, przełóż śmietaną. Górę pokryj polewą czekoladową i udekoruj kleksami śmietany.Źródło: Świat kobiety