Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wuzetka z wiśniami"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 114
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31273
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 114
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31273
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Czekoladę (najlepsza będzie gorzka) zetrzyj na tarce, ciastka pokrusz.
Kostkę Kasia utrzyj z paczką cukru waniliowego i połową (15 dag) białego. Dodaj żółtka, czekoladę, pokruszone orzechy, proszek do pieczenia i ciastka. Na koniec delikatnie połącz masę z ubitymi na sztywno białkami.
Całość wylej na blachę, po czym wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz pół godziny.
Ostudzone ciasto przekrój wzdłuż na pół.
Twaróg wymieszaj z namoczoną żelatyną, serkiem, cukrem waniliowym i białym oraz z małą kremówką.
Nałóż na ciasto zmiksowany krem z dodatkiem z wydrylowanych wiśni. Wierzch zalej tężejącą galaretką.
Czas: 60 min. 1 porcja = 360 kcal.Źródło: Kurier TV