Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wuzetka z wiśniami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Składniki
Czekoladę (najlepsza będzie gorzka) zetrzyj na tarce, ciastka pokrusz.
Kostkę Kasia utrzyj z paczką cukru waniliowego i połową (15 dag) białego. Dodaj żółtka, czekoladę, pokruszone orzechy, proszek do pieczenia i ciastka. Na koniec delikatnie połącz masę z ubitymi na sztywno białkami.
Całość wylej na blachę, po czym wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz pół godziny.
Ostudzone ciasto przekrój wzdłuż na pół.
Twaróg wymieszaj z namoczoną żelatyną, serkiem, cukrem waniliowym i białym oraz z małą kremówką.
Nałóż na ciasto zmiksowany krem z dodatkiem z wydrylowanych wiśni. Wierzch zalej tężejącą galaretką.
Czas: 60 min. 1 porcja = 360 kcal.Źródło: Kurier TV