Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wykwintne brownie z jabłkami"
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 104
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1850
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 104
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1850
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Składniki
Spód: czekoladę stop z masłem w gorącej kąpieli wodnej. Jajka ubijaj z cukrem przez 10 minut. Domieszaj melasę. Mąkę przesiej z proszkiem oraz szczyptą soli. Jajka połącz z czekoladą, potem z mąką, dobrze wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem, wlej ciasto. Piecz 50 min w 180°C. Gotowy spód wyjmij, wystudź.
Masa 1: jogurt utrzyj z cukrem i likierem kokosowym. Śmietanę ubij na sztywno. Domieszaj do jogurtu. Spód czekoladowy ułóż na dnie tortownicy. Rozsmaruj na nim tężejącą masę jogurtową. Wstaw na 2 godziny do lodówki.
Masa 2: jabłka obierz, oczyść, zetrzyj na grube wiórki. Zagotuj z sokiem, wsyp galaretkę i mieszaj, aż się rozpuści. Wystudź, wylej na masę jogurtową. Schładzaj jeszcze 2 godziny i podawaj.Źródło: Naj