Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wykwintny tort kawowy"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 560
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 560
Składniki
Miksuję maślankę, olej, jajko i cukier wanilinowy. Dodaję mąkę z kakao, proszek, sodę, cukier, krótko miksuję.
Wlewam partiami gorącą kawę (razem z fusami), cały czas powoli miksując.
Piekę ciasto 30-40 min w temp. 180°C. Gdy wystygnie, kroję je na 3 blaty.
Żelatynę rozpuszczam. Ubijam śmietanę, dodaję cukier puder, kokos i ekstrakt. Wlewam żelatynę. Miksuję.
Nasączam pierwszy blat ciasta herbatą, rozprowadzam na nim warstwy kajmaku i masy śmietanowej. Nakładam drugi blat, robię jak poprzednio, podobnie z trzecim blatem.
Dekoruję tort masą śmietanową, kokosem, kakao, ewentualnie bezami.Źródło: Kobieta i życie