Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis sprzed...jakichś 18 lat :) Wyszperany kiedyś w "Filipince" - zdjęcie oryginalne z gazety :)
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5009
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1873
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5009
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1873
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Składniki
Mąkę siekamy z masłem. lekko solimy. Dodajemy tyle zimnej wody, aby ciasto było w miarę miękkie. Zagniatamy szybko, wałkujemy i kroimy na nieduże trójkąty. Trzeba używać ostrego noża, bo ciasto lubi się przyklejać.
Smarujemy blachę tłuszczem i układamy ciasteczka, smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy przyprawami według gustu (ja lubię i kminek i sól). Pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor. Świetne do np. piwa :)