Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo serdecznie polecam ten przepis. Jest to pyszny, sycący, a zarazem nie za tłusty placek, który warto zaserwować na wyjątkowe okazje. Na jego wykonanie proponuję przeznaczyć 3 godziny, ponieważ jest przy nim troszkę pracy. Ale efekt - naprawdę jest w stanie rzucić na kolana! Soczystość galaretki i ananasa połączona z dwoma rodzajami kremu i puszystym biszkoptem czynią tę propozycję wymarzoną słodkością na romantyczny wieczór, urodziny, imieniny oraz wszelkie uroczystości towarzyskie i rodzinne. A nawet na wesela! Do wykonania tego ciasta proszę przygotować głęboką formę prostokątną - 35 x 25 cm, może być ciut większa, ponieważ biszkopt podany w tym przepisie wyrasta wysoki.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 213
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 251
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 158
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 130
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2134
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 213
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 251
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 158
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 130
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2134
Składniki
BISZKOPT - Ubić pianę z 6 białek. Dołożyć cukier puder i dalej ubijać do sztywności. Wymieszać żółtka z 3 łyżeczkami wody i 2 łyżeczkami octu. Wlać do piany. Dołożyć przesiane z proszkiem obie mąki, delikatnie wymieszać całość. Upiec w wysmarowanej tłuszczem i wysypaną bułką tartą tortownicy. Czas pieczenia: 45 minut. Temperatura: początkowo 180 stopni, po 20 minutach podkręcić do 200 stopni.
MASA CIEMNA - Ugotować budyń z dodatkiem mleka, cukru i cukru waniliowego. Masło utrzeć na pulchną masę. Dodawać ostudzony budyń po łyżce i dalej ucierać. Masę budyniową podzielić równo na dwie części. Do jednej dodać orzechy, kawę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, rodzynki i pokrojoną w drobną kostkę czekoladę.
MASA JASNA - Do drugiej części masy dodać sok z całej cytryny, płatki migdałowe i owoce kandyzowane.
PRZEŁOŻENIE I DEKORACJA - Ostudzony biszkopt nasączyć alkoholem. Rozsmarować na nim masę ciemną. Następnie ułożyć na szerokość ciasta biszkopty nasączone alkoholem. Na to wyłożyć masę jasną. Udekorować plastrami ananasa i zalać tężejącą galaretką.