Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasteczka z dodatkiem dżemu niejednemu umilą popołudniową kawkę ;)
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12075
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1307
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39383
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12075
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1307
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39383
Składniki
Masło mikserem utrzeć do białości. Następnie dodać cukier puder i w odstępach żółtka. Na końcu wsypać obie mąki i wymieszać.
Ciasto przełożyć do szprycy i wykręcać ciasteczka, na środku każdego kłaść dżem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 13-15 min. Ciasteczka ostudzić i jeśli mają trochę poleżeć, to należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.