Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasteczka z dodatkiem dżemu niejednemu umilą popołudniową kawkę ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1399
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5905
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8862
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18645
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1399
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5905
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8862
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18645
Składniki
Masło mikserem utrzeć do białości. Następnie dodać cukier puder i w odstępach żółtka. Na końcu wsypać obie mąki i wymieszać.
Ciasto przełożyć do szprycy i wykręcać ciasteczka, na środku każdego kłaść dżem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 13-15 min. Ciasteczka ostudzić i jeśli mają trochę poleżeć, to należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.