Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kabaczków"
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 70
Polecam.
Odsłon: 315
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 107
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 70
Polecam.
Odsłon: 315
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 107
Składniki
Kabaczka umyj, przekrój na pół, pokrój na podłużne plastry.Oscypka zetrzyj na tarce. Oliwę połącz z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Uzyskanym sosem posmaruj połówki kabaczka. Rozmrożonym ciastem francuskim wyłóż formę do zapiekania. Ułóż na nim plastry kabaczka, posyp je startym oscypkiem, posyp tymiankiem.
Zapiekaj 15–20 minut w temperaturze 180 stopni C. Wierzch zapiekanki powinien się zrumienić. Przed podaniem zapiekankę polej syropem klonowym i sokiem z cytryny. Posyp uprażonymi orzeszkami, np. pinii.Źródło: Show