Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny zarówno na ciepło z lodami, jak i samodzielnie na zimno do kawy czy herbaty.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 128
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31291
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 128
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31291
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
W miseczce wymieszać twaróg, jajka kilka kropel olejku. Doprawić do smaku cynamonem i miodem. Wiśnie odcedzić. Na gotowe ciasto Francuskie nałożyć masę. Następnie posypać wiśniami.
Ciasto zwinąć w ciasny rulon i pokroić na ok 2 cm kawałki
Przełożyć na blaszkę wyłożoną matą do pieczenia bądź papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 20-30 min, bądź aż ciasto będzie upieczone. Można podawać na ciepło z lodami, bądź na zimno do kawy czy herbaty.
Smacznego