Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rolada biszkoptowa - tym razem z aromatycznymi śliwkami. A skoro teraz jest sezon - korzystajmy!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1146
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3314
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 840
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1146
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3314
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 840
Składniki
śliwki myjemy, wyciągamy pestki i kroimy na drobne paseczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (tej dużej z piekarnika). Posypujemy delikatnie cynamonem.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier łyżka po łyżce i nadal ubijamy. Dodajemy po 1 żółtku nadal ubijając. Na koniec przesiewamy mąkę i mieszamy delikatnie szpatułką. Wylewamy naszą masę na śliwki i pieczemy przez 25 minut w temp. 180 stopni.
Wyjmujemy, przykrywamy ściereczką, odwracamy do góry nogami, ściągamy papier i delikatnie zawijamy w roladę śliwkami do środka. Oprószamy cukrem pudrem. Przepyszne i przede wszystkim - roboty przy tym niewiele:)