Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znalazłam ten przepis w moim starym zeszycie z przepisami. Zazwyczaj robiłam to ciacho w keksówce, tym razem zdecydowałam się na okrągłą tortownicę. Mój mąż i starsza córka stwiedzili, że to marmurek. Dla mnie będzie to zawsze zebra. Było pyszne :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11927
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6793
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11927
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6793
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Jajka zmiksować z cukrem na puch (ok. 10 minut), kolejno dodawać mąkę z proszkiem, olej, wodę i olejek. Ciasto ma być płynne.
Podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Wylewać na przemian część jasną i ciemną do formy, tak aby powstała zebra. Wstawić do piekarnika i piec ok. 60 minut, do suchego patyczka. Ostudzić, posypać cukrem pudrem. Smacznego :)