Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto na zimno smakuje jak ptasie mleczko polecam
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2621
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2621
Składniki
Herbatniki kruszę i dodaję rozpuszczone masło łącze i wykładam na dno blaszki wyłożonej papierem ugniatam ,blaszka 20 cm lub 18 cm .
Żelatynę rozpuszczam w ciepłym mleku by nie było grudek , śmietanę 18 % łącze w misce z mlekiem skondensowanym ,natomiast śmietanę 30 % ubijam do lekko ciepłej żelatyny daję 2 łyżki ubitej śmietany i wlewam do reszty ubitej śmietany i dodaję śmietanę 18 z mlekiem skondensowanym łączę .Ciasto dzielę na 2 części do 1 kakao i ciasto wylewam na masę z herbatników na przemian jak na zebrę raz ciasto jasne raz ciemne i do schłodzenia do lodówki na kilka godzin najlepiej na noc po dokładne wykonanie zapraszam na film