Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolor zyskały dzięki dodatkowi zielonej sproszkowanej herbaty "Matcha". Lekki posmak herbaty jest też wyraźnie wyczuwalny w każdym kęsie. Z podanych proporcji powinno wyjść około czterdziestu ciasteczek. Ja jeszcze dodatkowo przełożyłam je i posmarowałam rozpuszczoną białą czekoladą. Są świetne!
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Cukier puder, herbatę i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dokładnie wymieszać. Masło rozpuścić na gazie i wystudzić. Dodać do suchych składników razem z żółtkami, jajkiem i aromatem waniliowym. Zagnieść ciasto. Można dać na jakieś pół godziny do lodówki, aby nieco stężało. Potem rozwałkować i wykrawać szklaneczką ciastka. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (w nagrzanym piekarniku do 180 st. C) jakieś 8-10 minut. Gdy wystygną połowę posmarować, rozpuszczoną w naczyniu nad parą, czekoladą. Nakryć drugim ciastkiem i znów posmarować, tym razem wierzch. Szybko posypać wiórkami kokosowymi, gdyż czekolada raz -dwa zastyga.