Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolor zyskały dzięki dodatkowi zielonej sproszkowanej herbaty "Matcha". Lekki posmak herbaty jest też wyraźnie wyczuwalny w każdym kęsie. Z podanych proporcji powinno wyjść około czterdziestu ciasteczek. Ja jeszcze dodatkowo przełożyłam je i posmarowałam rozpuszczoną białą czekoladą. Są świetne!
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 255
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 49
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 255
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 49
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Składniki
Cukier puder, herbatę i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dokładnie wymieszać. Masło rozpuścić na gazie i wystudzić. Dodać do suchych składników razem z żółtkami, jajkiem i aromatem waniliowym. Zagnieść ciasto. Można dać na jakieś pół godziny do lodówki, aby nieco stężało. Potem rozwałkować i wykrawać szklaneczką ciastka. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (w nagrzanym piekarniku do 180 st. C) jakieś 8-10 minut. Gdy wystygną połowę posmarować, rozpuszczoną w naczyniu nad parą, czekoladą. Nakryć drugim ciastkiem i znów posmarować, tym razem wierzch. Szybko posypać wiórkami kokosowymi, gdyż czekolada raz -dwa zastyga.