Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczana rolada karkonoska"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8019
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2176
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 694
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8019
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2176
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 694
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o małych oczkach, odciśnij. Przełóż do większej miski, zalej gorącym mlekiem. Dodaj skwarki (2 łyżki odłóż), przeciśnięty czosnek oraz sól, pieprz i majeranek do smaku. Masę wymieszaj i wg potrzeby zagęść bułką tartą.
Brytfannę posmaruj smalcem, posyp bułką tartą. Wlej masę, wygładź. Piecz 20 minut w temp. 200 st. Gorący placek posyp doprawioną pieprzem i cukrem kapustą oraz resztą skwarek, zroluj.Źródło: Świat kobiety