Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczana rolada z szynką"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1354
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12387
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1354
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12387
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Składniki
Kapustę oczyść z wierzchnich liści, poszatkuj, wrzuć na osolony wrzątek i krótko obgotuj. Odlej na sicie, osącz. Boczek pokrój w kosteczkę. Obraną cebulę poszatkuj. Pokrój drobno szynkę.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek, wytop skwarki. Dodaj cebulę, przesmaż. Wsyp poszatkowaną kapustę oraz szynkę. Całość chwilę smaż razem, dopraw solą, pieprzem. Odstaw.
Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj jajko, mąkę oraz sól i gałkę muszkatołową do smaku. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na folii aluminiowej na duży prostokąt, posmaruj farszem, zroluj.
Zawiń w folię. Piecz 40 min w 160 st. Usuń folię i dopiekaj 15 min w 200 st.Źródło: Świat kobiety