Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasteczka dla miłośników kokosu.Przepis znaleziony w starej gazecie:)
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 232
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 910
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 232
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 910
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku,dodać łyżeczkę cukru i odstawić do wyrośnięcia.Mąkę przesiać,dodać rozdrobnioną margarynę,żółtka,sól i wlać drożdże.Zagnieść ciasto.Po wyrobieniu włożyć je do lodówki na ok 1 godzinę.
Przygotować masę:białka ubić na sztywno dodając cukier puder,ubijać dalej do uzyskania lśniącej piany.Następnie dodać kokos i dokładnie wymieszać.
Schłodzone ciasto rozwałkować częściami na stolnicy (dość cienko),podsypując mąką,rozsmarować na nim warstwę masy,zwinąć w roladkę i pokroić delikatnie na plasterki (u mnie ok 1,5 cm). Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok 15-20 min w temp 180 st.Smacznego