Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasteczka dla miłośników kokosu.Przepis znaleziony w starej gazecie:)
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 157
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7864
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2887
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 157
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7864
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2887
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku,dodać łyżeczkę cukru i odstawić do wyrośnięcia.Mąkę przesiać,dodać rozdrobnioną margarynę,żółtka,sól i wlać drożdże.Zagnieść ciasto.Po wyrobieniu włożyć je do lodówki na ok 1 godzinę.
Przygotować masę:białka ubić na sztywno dodając cukier puder,ubijać dalej do uzyskania lśniącej piany.Następnie dodać kokos i dokładnie wymieszać.
Schłodzone ciasto rozwałkować częściami na stolnicy (dość cienko),podsypując mąką,rozsmarować na nim warstwę masy,zwinąć w roladkę i pokroić delikatnie na plasterki (u mnie ok 1,5 cm). Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok 15-20 min w temp 180 st.Smacznego