Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jeden z moich ulubionych przepisów, przede wszystkim ciasteczka szybko się robi i są rewelacyjne, no i znikają ze stołu w mgnieniu oka chociaż robiłam je z podwójnej porcji. Przepis na ciasteczka pochodzi z poradnika kulinarnego Macieja Kuronia "Kuchnia bez tajemnic".
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1057
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 982
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1057
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 982
Składniki
Masło ucieramy z cukrem pudrem.
Do masła dodajemy jajko i starta skórkę z cytryny.
Dokładnie mieszamy i na końcu dodajemy przesianą mąkę i sól.
Ciasto dokładnie wyrabiamy, najlepiej mikserem. Ciasto przekładamy do woreczka z końcówka w kształcie kółka lub gwiazdki.
Ciasto wyciskamy bezpośrednio na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, tworząc różne wzory.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 190'C przez około 20-25 minut, aż ciasteczka ładnie się zrumienią.
Upieczone ciasteczka studzimy i zajadamy się nimi do woli. Smacznego !!!
;-D