Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzinka uwielbia serniczki.Ten smakował wszystkim bo ma chrupiące ciasto i delikatny waniliowy smak.
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 829
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 386
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 261
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 214
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 829
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 386
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 261
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 214
Składniki
Mąkę posiekac z1 margaryną.Dodać1 jajko,1szklanke cukiru ,cukier wanilowy,oraz olej.Wyrobić ciasto,podzielić na 2 części.Ciasta owinąć folią,włożyć do zamrażalki na ok.20-30 min.
Masa serowa:6jajkek ubić z cukrem i cukrem waniliowym.Dodać roztopioną margarynę,wsypać budyń,dodać przemielony ser,dokładnie utrzeć na jednolitą masę.
Jedną część ciasta zetrzeć na tarce na wyłożoną pergaminem blaszkę.Wyłożyć masę serową,równomiernie rozsmarować,zetrzeć na wierzch drugą część ciasta.Piec ok.50-60 min w temp 180 stc.Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.