Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z otrąb żytnich i płatków kukurydzianych z dodatkiem borówek amerykańskich
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10557
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6096
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5338
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12968
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4710
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10557
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6096
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5338
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12968
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4710
Składniki
Rozpuszczamy masło, wsypujemy otręby, płatki i cukier, a następnie prażymy aż do rozpuszczenia cukru (kilka minut).
Dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia,jajka i mieszamy. Dolewamy mleko w razie konieczności (ciasteczka muszą się dobrze lepić).
Dorzucamy borówki. Formujemy ciasteczka i pieczemy w 200 st. C przez 10-15 minut.