Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka z włoskiego warzywa o polskim smaku z dodatkiem mięsa i naszych rodzimych grzybów...kurek.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6110
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1030
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6110
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1030
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Składniki
Kurki moczymy w osolonej wodzie i czyścimy.
Boczek i łopatkę kroimy w grubą kostkę. Podsmażamy do wyparowania wody. Lekko rumienimy.
Dodajemy kurki, większe kroimy na pół. podsmażamy.
Dodajemy pokrojona w grubą kostkę cebulę. Smażymy do odparowania wody. Studzimy.
Cukinię obieramy, wydrążamy i ścieramy na "jarzynówce". Posypujemy solą o zostawiamy na 1-3 godziny aby puściła sok. Do garnka wyciskamy w rękach i nad sitem cukinię.
Dodajemy usmażone mięso z kurkami. Dodajemy ser i rozmącone jajka. Dodajemy kaszę manną i proszek do pieczenia. I dodajemy zioła, pieprz i sól ( ostrożnie, bo cukinia jest już posolona a i mięsko też jest słone).
Dokładnie mieszamy i wylewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką brytfanny.
Pieczemy około 1 godziny w temp. 180 stopni. Smacznego!!!