Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wygląda jak gołąbek. a w środku niespodzianka
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Umyte liście kapusty włoskiej sparzyć w osolonej wodzie przez 5 minut. Odsączyć i wystudzić.
Na gorący olej wrzucić starte jabłko oraz drobno pokrojone cebulę i pora. Mieszając ,przesmażyć przez kilka minut. Doprawić solą ,pieprzem i lubczykiem.
Na liść kapusty nałożyć białą kiełbasę i oprószyć słodką czerwoną papryką. Zawinąć.
Na kolejny liść kapusty, nałożyć przesmażone jabłka z warzywami. Następnie ułożyć zawiniętą kiełbasę i ponownie zrolować liść kapusty. I zawinąć w trzeci liść.
Całość zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do foremki do pieczenia. Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160 C ,na około 50 minut. Po 50 minutach ściągamy folię i zostawiamy jeszcze na 5 minut w 200 stopniach. Gotowe.