Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników naszej wspaniałej staropolskiej kuchni. Bigos, podstawowa zaleta - może tydzień leżeć w lodówce i nadal jest świeży.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 43
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 43
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Składniki
Grzyby zalej wodą, mocz godzinę. W garnku na smalcu przysmaż cebulę, dodaj posiekaną kapustę. Zalej wodą z grzybami i 750 ml wody. Dodaj przyprawy korzenne. Duś 40 minut. W tym czasie na smalcu przysmaż pokrojone w kostkę mięso. Dodaj do kapusty. Dołóż pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę oraz śliwki i suszone jabłka. Duś jeszcze godzinę. Dołóż przysmażone plasterki kiełbasy oraz rodzynki. Dolej wino. Duś 20 min. Na 5 min przed końcem przypraw solą, pieprzem, cukrem, majerankiem i kminkiem.