Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Błyskawiczne spaghetti"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3373
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154620
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 997
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3373
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154620
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 997
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Składniki
Spaghetti wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie (część wody pozostaw w garnku), nie przelewaj makaronu zimną wodą. Trzymaj w cieple.
Czosnek obierz, pokrój w cienkie płatki. Papryczki chili opłucz i osusz, przekrój na połówki i pozbaw gniazd nasiennych, a następnie wszystkie strączki drobno poszatkuj.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Wrzuć posiekane papryczki chili oraz płatki czosnku. Smaż, mieszając 2-3 minuty. Uważaj, aby czosnek się nie spalił.
Natkę opłucz, osusz, oderwij listki z gałązek, grubo je posiekaj. Do garnka lub rondla ze smażonym czosnkiem wrzuć odcedzone spaghetti. Dolej 1-2 łyżki wody, w której gotował się makaron. Wsyp natkę. Starannie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posyp startym parmezanem.
czas ok. 20 min; porcja – 220 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety