Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
Farsz: Kurczaka pokrojonego w kostke przyprawiamy na ostro i zostawiamy na pare godz.Wrzucamy na mocno rozgrzana patelnie i smazymy chwile na duzym ogniu .Przekladamy do naczynia i smazymy pokrojony czosnek i cebule.Fasole odcedzamy i wrzucamy na patelnie i wszystko razem smazymy.Wszystkie skladniki z patelni wrzucamy do naczynia z kurczakiem ,doprawiamy duza iloscia papryki chilli ,papryka na ostro ,pieprzem itp. I wszystko dusimy ok.10 min.Na koniec ,przed podaniem wrzucamy bazylie i szczypior. Ciasto:Ugniatamy ciasto z maki i wody z dodatkiem oliwy.Ciasto musi byc sprezyste i miekkie.Jesli sie kleji dosypujemy maki.Rozwalkowujemy kawaleczki ciasta na cienki ,okragly placek.Taki placek pieczemy chwile na malym ogniu w suchej patelni ,przewracamy na druga strone.Na gotoy placek sypiemy duzo sera,farsz,skladamy w pol lub zwijamy polewamy pikantnym sosem lub keczupem.