Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cielęcina z warzywami"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 492
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 936
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 492
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 936
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Składniki
Cielęcinę pokrój w kostkę i osól. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i zrumień mięso. Przełóż do garnka, dodaj tyle wody, aby przykryła cielęcinę, i zagotuj. Dodaj liść laurowy, przecier pomidorowy i duś pod przykryciem ok. 30 min, do miękkości.
Na drugiej patelni zrumień szalotkę w 3 łyżkach oleju. Dodaj do mięsa razem z posiekaną w kostkę marchewką i rozdrobnionym czosnkiem. Duś 15-20 min, aż warzywa zmiękną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj groszek i gotuj jeszcze 2 min. Przed podaniem posyp natką.Źródło: Takie jest życie