Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta klasyka z moim ulubionym puree.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 255
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 526
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 978
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 264
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 255
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 526
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 978
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 264
Składniki
Filety z kurczaka cienko rozbijamy ,oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na brzeg każdego kotleta dajemy pasek masła ,ciasno zawijamy w roladkę ,obtaczamy w mące ,następnie w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,na rumiano. Fasolkę płuczemy ,kroimy na małe kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy fasolka zmięknie ,odcedzamy i miksujemy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,płaską łyżkę mąki i chwilę podsmażamy na maśle.