Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty dorsz z tartym pigwowcem na lekko słodkiej dyni. Kontrast smakowy na pewno każdemu przypadnie do gustu.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wylać 2 łyżki oleju, wsypać mrożoną dynię. Podlać niewielką ilością wody. Dusić około 15-20 minut. W trakcie duszenia dodać sól i pieprz. Polędwiczki dorsza opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć. Po 5 minutach duszenia, dodać ryby, posypać solą , pieprzem i zetrzeć po jednym pigwowcu na każdy kawałek dorsza.
Rybę smażymy- dusimy około 5 minut z każdej strony. Pod koniec duszenia dodajemy do dyni miód. Proponuję podawać z dzikim ryżem ( lub zwykłym ). Dobrze smakuje też z ziemniakami lub makaronem.