Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowe burgery"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3373
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154620
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 997
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3373
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154620
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 997
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Składniki
Czas ok. 45 min; porcja – 400 kcal, cena 3,10 zł, 4 porcje.
Mięso opłucz, osusz starannie, rozbij tłuczkiem, a następnie oprósz z dwóch stron solą oraz pieprzem. Jajka rozkłóć z mąką i bułką tartą. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Mięso zanurzaj w panierce i smaż na oleju na złoty kolor.
Sałatę opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Rzodkiewki umyj, odetnij ogonki i korzonki. Zetrzyj rzodkiewki na tarce lub pokrój w zapałkę. Ogórek wyszoruj, pokrój tak samo jak rzodkiewki.
W miseczce wymieszaj posiekaną rzodkiewkę z ogórkiem oraz śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Bułki do burgerów podgrzej krótko w piekarniku w temp. 180 st. Wyjmij i przekrój na połówki.
Podgrzane spody bułek do burgerów posmaruj majonezem, rozłóż liście sałaty. Na sałacie umieść usmażone filety z kurczaka. Obłóż je surówką z rzodkiewki i ogórka. Przykryj wierzchami bułek i od razu podawaj na stół.Źródło: Świat kobiety