Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Egzotyczne placki ziemniaczane z kiełkami mung"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Składniki
Obierz ziemniaki i zetrzyj na grubej tarce do misy. Opłucz kiełki i dodaj do ziemniaków. Następnie wlej mleko i wbij jajka. Całość dokładnie wymieszaj.
Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę, dodaj do mieszanki ziemniaczanej. Masę dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Następnie wymieszaj i zagęść mąką.
Na patelni rozgrzej olej, wlej łyżkę ciasta i smaż powoli z obu stron do przyrumienienia. Usmażone placki wyjmij i odsącz na papierowych ręcznikach.
Placki podawaj z dipem śmietanowo-czosnkowym posypane ulubionymi, posiekanymi ziołami.Źródło: Na żywo