Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Fasolka po bretońsku"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Fasolę namoczyć na noc. Ugotować, osolić. Cebule pokroić, czosnek zmiażdżyć. Boczek pokroić w kostkę, kiełbasę na plasterki. Olej rozgrzać, zeszklić cebule i czosnek, dodać boczek a po kilku minutach kiełbasę, oprószyć mąką, przemieszać.
Przełożyć do garnka, dodać ugotowaną fasolę, wszystko zalać szklanką wody, dodać majeranek i listki laurowe. Przyprawić solą, pieprzem, papryką, majerankiem i odrobiną cukru. Gotować ok. pół godziny, mieszając.Źródło: Twoje Imperium