Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasolowe spaghetti"
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3676
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36562
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 613
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3676
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36562
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 613
Składniki
Fasolkę przebierz, odetnij końcówki, usuń ewentualne włókna. Umyj ją starannie pod bieżącą wodą. W garnku zagotuj wodę ze sporą szczyptą soli oraz cukru. Wrzuć fasolkę. Ugotuj do miękkości (10-15 minut). Odcedź na sicie, przelej zimną wodą, pozostaw do osączenia.
W osobnym garnku zagotuj 3 litry wody z łyżką soli. Wrzuć makaron i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, trzymaj w cieple (kilka łyżek wody z gotowania makaronu pozostaw do sosu).
Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz z osłonek i drobno posiekaj. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej kilka łyżek oliwy. Wrzuć cebulę, przesmaż, niedopuszczając do zrumienienia. Dodaj rozdrobniony czosnek.
Cebulę z czosnkiem smaż 1-2 minuty. Wrzuć fasolkę szparagową (dłuższe fasolki możesz przekroić na połówki), smaż mieszając, jeszcze kilka minut.
Na koniec do warzyw dodaj makaron. Wlej kilka łyżek wody, w której się gotował. Ogrzewaj całość, mieszając. Spaghetti dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Posyp rozdrobnionym serkiem ricotta i delikatnie przemieszaj.Źródło: Świat kobiety