Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gnocchi z warzywami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
czas ok. 45 min; porcja – 290 kcal, cena 5 zł
Brokuł opłucz, podziel na różyczki. Wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 8 minut. Odlej na sicie, przelej zimną wodą i pozostaw do osączenia.
Fasolkę szparagową obierz, opłucz, pokrój na połówki. Wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj do miękkości. Jeśli używasz mrożonej fasolki, nie musisz jej rozmrażać. Odcedź na sicie.
Przebierz strączki groszku cukrowego, ułóż je na sicie i sparz wrzątkiem, a następnie szybko przelej zimną wodą.
Gnocchi (lub kopytka) ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź. Bazylię opłucz, osusz. Połowę listków odłóż do dekoracji, resztę drobno posiekaj.
W dużym rondlu rozgrzej 2-3 łyżki masła. Wrzuć posiekaną bazylię, przesmaż. Dodaj gnocchi, brokuły, fasolkę i groszek cukrowy. Całość ogrzewaj jeszcze kilka minut. Dopraw solą oraz pieprzem. Posyp kawałkami mozzarelli, łyżką uprażonych orzeszków i resztą bazylii.Źródło: Świat kobiety