Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3121
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154609
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 394
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3121
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154609
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 394
Składniki
Z kapusty wykrawam głąb i parzę ją wrzątkiem. Gdy liście zmiękną, odrywam je od główki i wycinam grube nerwy. Ryż z kaszą gotuję na sypko.
Piersi kurczaka mielę. Obrane cebule drobno kroję i podrumieniam na oleju. Do miski wrzucam mięso, kaszę, cebulę, ryż, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaję przyprawy i wyrabiam. Farsz nakładam na liście, zawijam w rulonik i zaginam boki.
Dno żaroodpornego naczynia smaruję masłem, układam najmniejsze liście kapusty, a na nie gołąbki. Zalewam niewielką ilością wody i przykrywam liśćmi kapusty. Duszę 2 godziny w piekarniku, w 180oC, pod przykryciem. Podaję z sosem pomidorowym.Źródło: Rewia